Brandveilige gevels

Brandveilige gevels

Brandveilige gevels

Kies jij voor brandveilige gevels? At your service! Wij beschikken over onze eigen geattesteerde brandveilige vlakke aluminium gevel voor de middenbouw.

Ursus Projects heeft de oplossing in huis

In 2024 was er opnieuw een hevige brand in een appartementsgebouw aan de Spaanse kust in Valencia. De situatie doet denken aan de tragische gebeurtenis in 2017 in de Grenfell Tower in Londen. Opnieuw een wake-up call voor de Europese bouwsector. Onthutsend feit: 1kg composietaluminium-paneel geeft bij brand evenveel energie af als 1 liter benzine!

Vlakke volle aluminiumplaten bevatten geen brandbare materialen of kernen. De oppervlaktebehandeling zal in geval van blootstelling aan extreme hitte enkel opbranden – een verwaarloosbaar effect gezien de flinterdunne laag.

Ursus Projects produceert, levert en plaats al jaren vlakke aluminium gevelbekleding met volle platen. Vandaag kunnen wij u een compleet brandveilige gevelopbouw aanbieden. Uniek gegeven: ons certificaat voor brandveilige aluminiumgevels van toepassing op middelhoogbouw (brandklasse BS1D) geldt voor elke isolatiesoort of isolatiedikte, zelfs voor isolatie brandklasse E. Dit opent tal van perspectieven voor de uitvoering. In alle (brand)veiligheid.

 

ursus-projects_brandveilige-aluminium-gevels

Meer weten?

In onze white paper verneemt u meer over brandveilige aluminium gevelbekleding en over de nieuwe Belgische brandnormering. Overzichtelijk en in mensentaal.