Aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding

Aluminium, geen composiet

Ursus Projects zweert bij aluminium gevelbekleding als alternatief voor composietbekleding. De argumenten zijn dan ook overtuigend:

Evolutie

De evolutie in plaatkwaliteiten en -legeringen staat vandaag garant voor een strakkere plaat als composietplaten, zonder welving of golven. Zelfs bij een dikte van 2mm.

RAL Kleuren

Alle RAL-kleuren en specifieke poedercodes zijn mogelijk via poedercoating. Voor een perfect match tussen gevelbekleding en schrijnwerk. Dit gebeurt in onze eigen lakstraat met standaard toepassing van de Seaside A – bescherming.

Afwerkingsgraad

Meer opties en een fijnere afwerkingsgraad omdat wij 100% maatwerk en laswerktoepassingen voorzien.

Ursus

Het state-of the-art machinepark van ons moederbedrijf URSUS is in staat om de moeilijkste opdrachten volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden te produceren.

Gevel

Vlakke gevelbekleding

Vlakke aluminium gevelbekleding is een veelgebruikt materiaal in modern bouwontwerp. Het heeft een strak en modern uiterlijk met gladde oppervlakken en scherpe lijnen.

Transparante gevelbekleding

Strekmetaal gevels

Strekmetaal kan een extra dimensie toevoegen aan de gevel. De bijna oneindige keuze in maasopeningen (vierkant, ruit, rond, zeshoek) en maasafmetingen laten toe uw creativiteit de vrije loop te laten. In zichtbare of onzichtbare kaders monteren wij deze in de gevel. Vaak ook in combinatie met architecturale schuif -en vouwluiken.

Geperforeerde gevels

Hier is enkel uw creativiteit de leidraad. Gaande van geometrische perforaties – gelaserde unieke vormen tot bijna reële afbeeldingen; “the sky is the limit”. Gemonteerd in zichtbare of onzichtbare kaders monteren wij deze in de gevel. Vaak ook in combinatie met architecturale schuif-en vouwluiken.

ursus-projects-gevelbekleding-wiewezijn-slider-1

Geprofileerde gevelbekleding

Geprofileerde aluminium gevelbekleding biedt andere ontwerpmogelijkheden. Je kan experimenteren met de breedtes en dieptes van de profielen, bijvoorbeeld. Het reliëf kan visueel een interessanter effect hebben.

Alinel

Alinel is de marktreferentie als men spreekt over geprofileerde gevelbekleding. Al vaak probeerde men Alinel te evenaren, maar niemand beschikt over de gepatenteerde montagesystemen.

naar Alinel gevelbekleding

Kokers / Structurele buizen-profielen

Buizen accenten in de gevel. Wij beschikken over verschillende buizensystemen die zowel verticaal als horizontaal in de gevel kunnen gemonteerd worden. Buizen accenten in de gevel. Wij beschikken over verschillende buizensystemen die zowel verticaal als horizontaal in de gevel kunnen gemonteerd worden. Met eigen in-house ontwikkelde montagevoeten en/of vastzetting kunnen wij op elke vraag een gepast antwoord voorzien. Bovendien is het gamma aan gevelbuizen beschikbaar in gepoederlakte uitvoering – maar ook in enkele folie houtlook varianten met folie tot zelfs sommige co-extrusie alu/hout composiet uitvoeringen.

 

 

ursus-projects-brandveilige-aluminium-gevel-slider-2

Brandveilige gevelbekleding

Kies jij voor brandveilige gevels? At your service! Met onze FIRALUX gevel beschikken we over onze eigen geattesteerde brandveilige vlakke aluminium gevel voor de middenbouw.

Dak

Speciale dak-en gevelovergangen

Als muurkappen en boeiboorden een unieke combinatie moeten maken tot een visueel accent op de overgang gevel/dak, dan zit je bij Ursus Projects goed. Met eigen beugel – en montagesystemen en pakken ervaring in dergelijke projecten, kunnen wij u hier van dienst zijn.

Bekleding van luifels

Luifels zijn net als de dakkapelbekleding één van de niches waarin Ursus Projects zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd.

Wij begeleiden je graag in do’s en don’ts van de draagstructuren opdat onze aluminium plafons- en bekleding perfect kunnen aansluiten.